Razmena ambasadora Kube i SAD posle 29. maja

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena ambasadora Kube i SAD posle 29. maja

Kubanski predsednik Raul Kastro kaže da će Kuba i SAD imenovati ambasadore u Vašingtonu i Havani čim Kuba bude uklonjena s američke liste država koje pomažu terorizam, što se očekuje 29. maja.
Kastro je to rekao novinarima u na aerodromu u Havani pošto je ispratio francuskog predsednika Fransoa Olanda, prenosi Beta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

SAD i Kuba trenutno imaju najniži nivo diplomatskih misija.
Američki predsednik Barak Obama u aprilu je najavio odluku o uklanjaju Kube s liste pomagača terorizma što je prepreka za otvaranje ambasada.
Period od 45 dana od najave uklanjanja ističe 29. maja.
Kastro i Obama u decembru su najavili da će sarađivati na ponovnom uspostavljanju diplomatskih odnosa dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD veruju Nemačkoj... donekle...

Izvor: Deutsche Welle, 13.Maj.2015

Nemačka vlada pokušava da stvori utisak da je ravnopravan partner SAD na planu obaveštajnih delatnosti - ali ta slika je daleko od realnosti, kao što se vidi iz sledećeg članka javnog servisa ARD...Prilikom posete nemačke kancelarke Angele Merkel u maju prošle godine, američki predsednik Barak...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.