Razgovarali S. Koreja i SAD

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarali S. Koreja i SAD

Berlin -- Delegacije Severne Koreje i SAD održale su u Nemačkoj neformalne razgovore, u vreme povećanih napetosti zbog planova Pjongjanga da lansira raketu dugog dometa.

Izvršni direktor Instituta Aspen u Berlinu Čarls King Malori je rekao da su ti razgovori vođeni tokom vikenda, ali nije želeo da komentariše njihov sadržaj, niti da kaže ko je u razgovorima učestovao.

Američki Institut Aspen je prošle godine, takođe u Nemačkoj, ugostio delegacije Severne Koreje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i SAD. U tim razgovorima su učestvovali bivši američki zvaničnici, ali niko iz sadašnje administracije u Vašingtonu.

Severna Koreja namerava da ovog meseca lansira raketu koja bi u kosmos ponela satelit. SAD tvrde da je to pokriće za testiranje tehnologije raketa dugog dometa, čime se krše rezolucije Saveta bezbednostui UN.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUSRET DELEGACIJA SEVERNE KOREJE I SAD U BERLINU

Izvor: Kurir, 01.Apr.2012

Pjongjang namerava da ovog meseca lansira raketu koja bi u kosmos ponela satelit. SAD tvrde da je to pokriće za testiranje tehnologije raketa dugog dometa..BERLIN - Delegacije Severne Koreje i SAD održale su u Nemačkoj neformalne razgovore, u vreme povećanih napetosti zbog planova Pjongjanga da lansira...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.