Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2021, 03:35

Rafa još nije skinuo rđu, Heris ga izbacio iz Vašingtona

Južnoafrikanac je 50. na ATP listi

Okliznuo se Rafael Nadal kada to niko očekivao nije! Španski as, treći teniser sveta, ispao je u osmini finala turnira u Vašingtonu.

Nadal se prijavio za Vašington da se zagreje nakon duže pauze, pošto nije igrao od Rolan Garosa, a sve u cilju pripreme za US open, na kojem planira veliki obračun sa Novakom Đokovićem za 21. grend >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slem trofej u karijeri.

Ali, makar ovaj početni korak u tim pripremama nije prošao najbolje. Nadala je eliminisao ne toliko poznati Južnoafrikanac Lojd Džordž Heris, 50. teniser sveta, nakon dva sata i 11 minuta igre – 6:4, 1:6, 6:4.

Zarđao je Rafa posle dvomesečne pauze, videlo se to i u prethodnom meču protiv Džeka Soka, gde je takođe igrao u tri seta, ali je uspeo da se izvuče i pobedi. Ove večeri to nije uspeo, iako je drugi set dobio sa 6:1 i utisak je bio da je momentum meča potpuno preuzeo u svoje ruke.

Međutim, 24-ogodišnjak iz Kejptauna, koji do ove večeri nije imao bog zna čime da se pohvali u karijeri, nije dopustio da ga izgubljeni set slomi. U trećem je spasao tri brejk lopte, a prvu šansu koja se njemu ukazala, kada je vodio 5:4 – iskoristio je. Bila je to brejk i meč lopta, koju je Heris pretvorio u najveću pobedu u karijeri.

Južnoafrikanac nema nijednu ATP titulu, a igrao je u dva finala do sada i oba puta je poražen od Rusa, jednom od Andreja Rubljova, drugi put od Aslana Karaceva. Sada u Vašingtonu u četvrtfinalu ga čeka Kei Nišikori.

Za Nadala sledi Toronto, pa Sinsinati pre US opena, ali je i njemu jasno da će nivo igre morati značajno da podigne da bi na njujorškom betonu mogao da zapreti Novaku Đokoviću.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.