RUSKI AVIONI NA GRANICI SAD: U Vašingtonu velika zabrinutost, najavljuju se veliki događaji u odnosima dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2022, 18:40

RUSKI AVIONI NA GRANICI SAD: U Vašingtonu velika zabrinutost, najavljuju se veliki događaji u odnosima dve zemlje

Amerikanci su zabrinuti zbog aktivnosti ruskih vazdušno-kosmičkih snaga u blizini Aljaske, navodi Njuzmaks.

Pentagon je ranije izrazio zbunjenost činjenicom da su ruski avioni počeli da se često pojavljuju u blizini Aljaske. Ruski izviđački avioni su više puta leteli prilično blizu američke države, ali nisu prešli vazdušnu granicu SAD.

“Alaskans are "very concerned" by the news this week that North American Aerospace Defense Command (NORAD) detected >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Russian surveillance aircraft flying twice into the Alaskan Air Defense Identification Zone, Kelly Tshibaka, a member of the US Senate.” https://t.co/Nee292n4yK

— David Soiza (@SoizaDavid) August 12, 2022

Prema rečima autora članka, stanovnici Aljaske sa strepnjom prate vesti da su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da često posećuju region. Tako je ove nedelje jedan ruski avion dva puta uleteo u zonu PVO severne američke države.

Lokalna političarka Keli Čibak rekla je da Rusija svojim avionima plaši narod Aljaske, jer vlasti SAD pokazuju slabost na svetskoj sceni. Ona smatra da pojačani letovi vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nagoveštavaju velike događaje u vezi sa odnosima dve zemlje.

Prema navodima lista Sohu, manevri ruskih aviona postali su lekcija za Pentagon, koji je verovao da je Rusija u potpunosti zauzeta ratom u Ukrajini i nije spremna da se usredsredi u drugim pravcima. Kineski stručnjaci su u ovoj situaciji videli znake da SAD prestaju da budu svetski hegemon.

BONUS VIDEO: Ukrajina se ruga turistima zbog eksplozija na Krimu
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.