RT: Vašington naredio RT-u da se registruje kao strani agent do ponedeljka

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Vašington naredio RT-u da se registruje kao strani agent do ponedeljka

Izvor: Vostok / RT

Vašington je odlučio da će primeniti svoj Zakon o registraciji stranih agenata prema "RT Amerika". Odelenje za pravosuđe je dalo emiteru rok do ponedeljka da se registruje kao strani agent, a u suprotnom se urednik kanala suočava sa hapšenjem, a računi emitera mogu biti zamrznuti.

Ovaj zakon je usvojen u SAD-u još 1938. godine, kako bi se suprotstavilo pro-nacističkoj agitaciji na američkom tlu.

Vašington je doneo odluku da primeni akt prema kompaniji koja snabdeva uslugama "RT Amerika" na njenoj teritoriji, uključujući TV produkciju i operatore. Preko 400 entiteta je trenutno registrovano prema ovom zakonu, ali do sada nema ni jednog medija.

"Ovaj potez imaće ozbiljne pravne posledice i ugroziće sigurnost [RT] zaposlenih", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Glavni urednik RT-a, Margarita Simonjan je izjavila da je postavljeni vremenski rok prema kompaniji od strane Ministarstva pravde "kanibalistički rok".

Ona je ranije saopštila da je kanal bio prisiljen da radi u "uslovima u kojima ne možemo da radimo" u Sjedinjenim Državama i nazvala zahtev Vašingtona "teranjem RT-a iz zemlje".

Uskoro opširnije..

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD od Russia Today traži da se registruje kao strani agent

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2017

Vašington je odlučio da primeni svoj Zakon o registraciji stranih agenata na Russia Today...Američko Ministarstvo pravde je kompaniji preko koje se emituje američki program Russia Today dala rok do ponedeljka da se registruje kao strani agent...Zakon je usvojen u SAD 1938. godine kako bi se suprotstavio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.