RT: Ne želimo trgovinski rat, ali ićemo do kraja  - Peking na nove Trampove pretnje

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ne želimo trgovinski rat, ali ićemo do kraja - Peking na nove Trampove pretnje

Izvor: Vostok / RT

Reagujući na pretnju Donalda Trumpa da će nametnuti dodatne tarife u visini od 100 milijardi dolara Kini, Peking je saopštio da ne želi trgovinski rat, ali da se ne plaši "ići do kraja" kako bi zaštitio svoje osnovne ekonomske interese.

"Kineski stav je jasno stavljen na znanje", navodi se u saopštenju portparola Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine. Peking ne traži eskalaciju i angažovanje u ekonomskom sukobu, ali u najgorem slučaju, "ne plašimo se trgovinskog rata".

Kina će ići do kraja ako Vašington bude nastavio sa stavom američkog "unilateralizma i trgovinskog protekcionizma". Štaviše, to preti da pokrene "snažan kontranapad" i usvajanjem adekvatnih mera za "odlučnu odbranu interesa zemlje".

Kina je takođe osudila unilateralizam Vašingtona, koji, kako se kaže, podriva globalnu slobodnu trgovinu. U međuvremenu, kineska ekonomija će nastaviti sa reformama i nastaviće sa otvoranjem prema svetu kako bi "zaštitila multilateralni trgovinski sistem" i promovisala liberalizaciju globalne trgovine i investicija, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.