RGZ predstavio reforme na konferenciji Svetske Banke u Vašingtonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 11:48

RGZ predstavio reforme na konferenciji Svetske Banke u Vašingtonu

Predstavnici Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) učestvovali su na konferenciji o zemljištu u Vašingtonu, na poziv Svetske banke, kao organizatora konferencije, gde su predstavili sveobuhvatnu reformu upravljanja nepokretnostima i geoprostornim informacijama koje se sprovode u Srbiji.

Tokom konferencije, delegacija Srbije, predvođena pomoćnicima direktora RGZ Dankom Garić, Ognjenkom Ilić i Darkom Vučetićem, učestvovala je u konstruktivnim diskusijama koje su izazvale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliko interesovanje i izuzetno pozitivne reakcije, potvrđujući time posvećenost Srbije transparentnosti, efikasnosti i modernizaciji u upravljanju geoprostornim informacijama, saopšteno je iz RGZ.

Na marginama konferencije, delegacija je imala brojne bilateralne razgovore, tokom kojih su mnoge zemlje izrazile želju da posete Srbiju i iz prve ruke se upoznaju sa reformama u Srbiji, čime se dodatno produbljuju međunarodni odnosi i saradnja, navodi se u saopštenju.

Ovaj uspeh na međunarodnoj sceni ne samo da afirmiše Srbiju kao lidera u reformama zemljišne administracije, već i otvara vrata za nove međunarodne projekte i saradnju, navode iz RGZ.

Na ovom značajnom događaju Svetska banka je najavila da će udvostručiti svoje napore, povećavajući investicije u sigurnost vlasništva nad zemljištem sa pet na 10 milijardi dolara.

Ova ambicija će znatno doprineti jačanju upravljanja zemljištem širom sveta u cilju ostvarivanja klimatskih i razvojnih ciljeva, stvarajući tako održiviju planetu za život.

Konferencija je okupila više od 1.300 učesnika, predstavnike 21 ministarstva i delegacije iz 81 zemlje, a tema konferencije bila je usmerena na unapređenje globalnog upravljanja zemljištem.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RGZ predstavio u Vašingtonu reformu upravljanja nepokretnostima i geoprostornim informacijama koje se sprovode u Srbiji

Izvor: Danas, 19.Maj.2024

Predstavnici Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) su na konferenciji o zemljištu u Vašingtonu, u organizaciji Svetske banke, predstavili sveobuhvatnu reformu upravljanja nepokretnostima i geoprostornim informacijama koje se sprovode u Srbiji, saopštio je danas RGZ.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.