Putin je odbijen

Izvor: B92, 22.Mar.2021, 12:15

Putin je odbijen

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Vašington odbio poziv Vladimira Putina američkom predsedniku Džozefu Bajdenu za razgovor.

Ruski predsednik pozvao je Bajdena, podsetim, na video-poziv samo dan nakon što ga je američki kolega nazvao "ubicom" i zapretio novom turom sankcija Rusiji.

Međutim, američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strana odbila je Putinov predlog za video-poziv koji bi se emitovao uživo, preneo je Sputnjik internešenel saopštenje ruskog ministarstva spoljnih poslova.

"Sa žaljenjem možemo izvestiti da američka strana nije prihvatila poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, da on i američki predsednik Bajden razgovaraju putem video poziva 19. ili 22. marta i tom prilikom razmotre brojne probleme koji opterećuju odnose dve zemlje", stoji u saopštenju.

Moskva je stoga takav potez Vašingtona ocenila kao "još jednu propuštenu priliku da se nešto uradi na polju poboljšanja odnosa Rusije i SAD.

"Koliko sam razumeo, američka strana nije spremna", rekao je portparol Kremlja Dimitri Peskov.

Zamenica portparola Bele Kuće, Karin Žan Pjer, kazala da će susreta biti kada za to dođe vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.