Izvor: Blic, 22.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi samit o finansijskoj krizi u svetu 15. novembra

Prvi samit o finansijskog krizi u svetu održaće se 15. novembra na području Vašingtona, saopštila je danas portparolka Bele kuće Dejna Perino. Dejna Perino je navela da će na samitu učestvovati lideri G20, grupe koja okuplja sedam najrazvijenijih industrijskih zemalja i vodeće ekonomije u razvoju, poput Kine, Indije i Brazila.



Visoki američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je da će to biti "prvi u nizu samita" na kome će lideri zemalja G20 razmotriti ekonomske izazove.

On je rekao da će na samitu biti razmotreni uzroci finansijske krize i dosadašnji napredak koji je ostvaren u njenom suzbijanju.

Dodao je da će lideri razgovarati i o reformama koje su neophodne da bi se ubuduće sprečilo ponavljanje krize i naložiti radnim grupama da formulišu preporuke koje će razmotriti na narednom samitu.

Mesto održavanja još nije izabrano, a dan uoči samita biće održana večera u Beloj kući, rekao je visoki američki zvaničnik.

U grupi 20 su Nemačka, Kanada, Francuska, Italija, Japan, Velika Britanija SAD, Južna Afrika, Saudijska Arabija, Argentina, Australija, Brazil, Kina, Južna Koreja, Indija, Indonezija, Meksiko, Rusija i Truska, kao i Evropska unija, koju zastupa predsedavajuća zemlja. Francuska predsedava EU do 31. decembra.

Samit će se održati 11 dana nakon predsedničkih izbora u SAD i za sada nije poznato da li će na njemu učestvovati novoizabrani predsednik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Globalni summit o financijskoj krizi u studenom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2008

Prvi summit o financijskog krizi u svijetu biće održan 15. novembra na području Washingtona, saopćila  je danas glasnogovornica  Bijele kuće Dana Perino. Ona je najavila da će na summit doći lideri najrazvijenih zemalja svijeta, kao i ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.