Protest protiv abortusa u Vašingtonu

Izvor: B92, 19.Jan.2019, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv abortusa u Vašingtonu

Vašington -- Više hiljada protivnika prava na abortus okupilo se u Vašingtonu na godišnjem "Maršu za život", ojačani snažnom podrškom predsednika Donalda Trampa.

Tramp je putem video poruke rekao da će uložiti veto na bilo koji zakon kojim bi Kongres "oslabio zaštitu ljudskog života".

"Od Bele kuće do vaših domova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << život ponovo pobeđuje u Americi", rekao je potpredsednik Majk Pens, žestoki protivnik abortusa, okupljenim ljudima koji već 46 godina napadaju presudu Vrhovnog suda u poznatom slučaju "Ro protiv Vejda", kojom je 22. januara 1973. legalizovan abortus.

Godišnjica te odluke je prilika za konzervativnu i hrišćansku desnicu da okupi svoje pristalice i zahteva izmene zakona.

Tramp je u Vrhovni sud postavio dvojicu sudija koji se protive abortusu, što je izazvalo strah pristalica prava na abortus da bi trenutni propisi mogli biti promenjeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.