Preminuo Super Mario

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Super Mario

Mario Segal, čovek po kome je junak poznate video igre Super Mario dobio ime preminuo je početkom nedelje u Vašingtonu.

Segal je bio uspešan italijansko-američki investitor nekretnina iz prestonice SAD.

Osamdesetih godina je zakupio skladiše kompanije Nintendo u Americi, koja je odlučila da po njemu nazove svoju novu video igru.

Prvobitna ideja je bila da se igra nazove "Jumpman", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je Minoru Arakava, zadužen za poslovanje Nintenda u Americi, Segalu saopštio da će se igrica zvati po njemu.

Segal je kasnije govorio da je video igra uspela da promeni ozloglašen imidž koji ga je pratio.

Inače, Super Mario je jedna od najpopularnijih video igara svih vremena, a njena najnovija verzija Super Mario Odyssey prodata je u 12 miliona primereka i najprodavanija je video igra na Nintendo platformi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo čovek po kom je igrica Super Mario dobila ime

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018

Mario Segal, čovek po kome je junak poznate video igre Super Mario dobio ime, preminuo je početkom nedelje u Vašingtonu, u 84. godini...Segal je bio uspešan investitor nekretnina...Početkom osamdesetih izdao je u zakup prostor kompaniji Nintendo za njeno sedište u Americi, a kompanija je odlučila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.