Povratak poslednje grupe crnogorskih pomoraca planiran za ovu nedelju

Izvor: VOA, 26.Maj.2020, 15:39

Povratak poslednje grupe crnogorskih pomoraca planiran za ovu nedelju

Poslednja grupa pomoraca iz Crne Gore, koji su se od izbijanja pandemije koronavirusa nalazili na kruzerima usidrenim u američkim lukama, u četvrtak 28. maja bi trebalo da krene kući. Planirano je da 142-oje crnogorskih državljana, koji rade za kompaniju Royal Caribbean i njen ogranak Celebrity Cruises, polete sa Barbadosa čarter letom direktno za Podgoricu, gdje bi trebalo da slete u petak ujutro, potvrđeno je Glasu Amerike u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu, koja koordiniše njihov povratak. U avionu će, među ukupno 320 putnika, biti i državljani drugih zemalja regiona-Srbije, Bosne i Hecegovine, Albanije i Hrvatske. Crnogorski pomorci su, prema prvobitnom planu, trebalo da polete za Crnu Goru početkom maja iz Majamija, takođe čarter letom, saopšteno je Glasu Amerike u ambasadi.  Međutim, Royal Caribbean nije uspio da sa američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti dogovori uslove za iskrcavanje pomoraca koji rade za tu kompaniju, među kojima su bili i crnogorski. Svi pomorci su zatim prebačeni na Bahame, odakle je trebalo da isplove za Evropu. Međutim, zbog tropske oluje odlučeno je da se prebace na Barbados, nakon čega je za crnogorske i državljane drugih zemalja regiona organizovan povratak u Podgoricu čarter letom čiji je operater Wamos Air. Iz SAD je do sada je organizovan povratak oko 130 pomoraca.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

S popuštanjem korone, stižu i pomorci

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2020, 02:38

Grupa od 48 pomoraca i brodskog osoblja iz Crne Gore, i još 1.100 državljana Srbije, Hrvatske, Albanije, BiH, Slovenije, Makedonije, Italije, Belorusije i Bugarske kruzerom "Karnival breze" stigli su u dubrovačku luku Gruž Grupa od 48 pomoraca i brodskog osoblja iz Crne Gore,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.