Poslednja pošta poslednjem Kenediju

Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja pošta poslednjem Kenediju

ČILMARK - Poslednja pošta američkom senatoru i poslednjem od moćne braće Kenedi, Edvardu, biće održana u subotu u crkvi na Mišon hilu u Bostonu, a istog dana će i biti pokopan na vojnom groblju Arlington, kod Vašingtona. Edvard Kenedi je umro u utorak uveče u porodičnoj kući na Kejp Kodu, u 78. godini, izgubivši bitku sa tumorom na mozgu. Po naredbi predsednika Baraka Obame, zastave na svim federalnim zgradama u SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su spuštene na pola koplja.

Telo Edvarda Kenedija, kako je saopštio porodični portparol, biće prevezeno od porodične kuće u Hajenisportu do Predsedničke biblioteke i muzeja Džona F. Kenedija u Bostonu, a tokom najmanje dvočasovne vožnje, proći će se putem koji je bio „od posebnog značaja za preminulog senatora“.

Kenedi će biti sahranjen na groblju Arlington, pored braće Džona, predsednika SAD ubijenog 1963, i Roberta, ubijenog pet godina kasnije tokom predsedničke izborne kampanje. Tu su sahranjeni i Džonova supruga Žaklina i njihov sin Patrik, koji je živeo samo dva dana.

Predsednik SAD Barak Obama održaće govor na pogrebnoj ceremoniji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.