Pompeo: Rijad nikada neće postati nuklearna sila

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Rijad nikada neće postati nuklearna sila

"Vašington nikada neće dozvoliti Saudijskoj Arabiji da postane nuklearna sila čime bi Rijad predstavljao pretnju i SAD i Izraelu", rekao je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

- Nikada nećemo ispisati ček Saudijskoj Arabiji na 150 milijardi dolara i time im omogućiti da zaprete Izraelu i SAD nuklearnim oružjem. To se nikada neće dogoditi - rekao je Pompeo u intervjuu za mrežu Si-Bi-Es.

Cifra od 150 milijardi dolara odnosi se na iranski nuklearni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sporazum koji je svojevremeno postigla administracija predsednika Baraka Obame sa Teheranom.

Početkom sedmice objavljeni su satelitski snimci na kojima se vidi da Saudijska Arabija završava svoj prvi nuklearni reaktor, podseća "Sputnjik".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.