Pohvale Svetske banke za ekonomske reforme u Srbiji

Izvor: Studio B, 16.Sep.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohvale Svetske banke za ekonomske reforme u Srbiji

Srbija je dobila pohvale Svetske banke za ekonomske reforme i to je znak da je sigurna zemlja za investiranje, izjavio je premijer Aleksandar Vučić posle razgovora sa predstavnicima te međunarodne institucije u Vašingtonu.

Vučić nastavlja višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama susretom sa državnim sekretarom Džonom Kerijem. Upitan šta očekuje od tog razgovora, premijer je rekao da očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dalju podršku za Srbiju.

Svetska banka zadovoljna je onim što je Srbija do sad uradila i između naše zemlje i te finansijske institucije nema otvorenih pitanja i razmimoilaženja u stavovima, ali predstoji još teškog posla, kaže Vučić. Siguran je da će Srbija i ubuduće u Svetskoj banci imati dobrog partnera.

Upitan da li Srbija ima problem sa odobrenim, ali nerealizovanim kreditima Svetske banke, Vučić je rekao da to nije veliki i odlučujući novac za državu i javne finansije. Sa predstavnicima Svetske banke razgovaralo se i o reformama u Srbiji.

Prema oceni premijera sada je prilika da se isprave greške iz prošlosti.

Direktorka kancelarije Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin kaže da ta finansijska institucija visoko ceni reformske napore Srbije.

Mislim da privrženost reformama i regionalnoj saradnji, kao i evropskim integracijama počinje da donosi plodove. To vidimo i prema statistikama koje pokazuju da je Srbija krenula u pozitivnom pravcu. Izvoz i zaposlenost rastu, a fiskalni podaci su bolji od očekivanih. To su veoma pozitivni i ohrabrujući znaci za Srbiju.

Posetu Vašingtonu premijer Vučić završiće odvojenim susretima sa Generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.