Pljuštalo u Vašingtonu, Rajakovićev Toronto bez milosti prema Vizardsima

Izvor: VOA, 28.Dec.2023, 04:26

"Pljuštalo" u Vašingtonu, Rajakovićev Toronto bez milosti prema Vizardsima

VAŠINGTON — Dok su uredno stajali u redu ispred hale, obučeni u dresove Vašingtona i skrivajući se od kiše koja je nemilosrdno padala, grupa mladih navijača verovatno se nadala da će im Vizardsi makar malo ulepšati dan. Ali, pokazalo se još jednom da ovo nije sezona u kojoj pristalice tima iz glavnog grada Amerike treba da imaju bilo kakva ozbiljna očekivanja. Vizardsi su na svom terenu propustili priliku da dođu do tek šeste pobede u sezoni, a slavili su Toronto Reptorsi, ekipa na čijoj klupi sedi srpski trener Darko Rajaković – sa 132:102. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Odži Anunobi sa 26 poena, dok je kod Vizardsa najbolji strelac bio Kajl Kuzma sa 14 poena. Deni Avdija dodao je još 12 poena za Vizardse. Ekipi iz Kanade ovo je bila 12. pobeda u sezoni, dok je Vašington upisao 25. poraz. “Napravili smo neke promene u startnoj petorci. Na početku je igračima još malo trebalo da se naviknu, ko šta treba da radi, kakav treba spejsing na terenu. Ali uspeli smo da odigramo dobru utakmicu, završili sa 43 asistencije i odigrali defanzivno jako dobro”, rekao je Rajaković za Glas Amerike posle meča. Iako se radi o NBA ligi, najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu, hala Vizardsa je na 20-ak minuta pre početka utakmice bila skoro prazna, ali kako je vreme odmicalo, navijača je ipak bilo sve više, na kraju blizu 10.000. Međutim, osim raspucanih uvodnih par minuta, Vizardsi nisu ništa lepo priredili svojim pristalicama. Džordan Pul i Kuzma su počeli da promašuju već sredinom prve deonice, a Reptorsi zaigrali jače u odbrani. Anonubi, Paskal Sijakam i Skoti Barns poveli su Toronto u seriju 15:0 pri vođstvu domaćih 24:16 i preuzeli kontrolu, koju su zadržali sve do kraja.   Svaki put u nastavku utakmice, kada bi delovalo da su Vizardsi krenuli u preokret, Toronto bi to uspeo da “iseče” ili bi Rajaković reagovao tajm-autom iz kog bi gosti izašli sa ozbiljnijom i čvršćom postavkom na terenu. Reptorsi su već do kraja treće deonice "zatrpali" koš Vizardsa, postigavši više od 90 poena i samo je bilo pitanje do koliko će gosti da broje. Dobar deo navijača u tom trenutku je več počeo da napušta tribine i izlazi iz hale, nazad na kišu koja nije prestala da pada. A za Vizardse je ove sezone kao u onoj engleskoj izreci koja kaže: "Kada pada, onda pljušti" - porazi na sve strane, bez izgleda da će sinuti sunce.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Trener Toronto Reptorsa Darko Rajaković o pobedi u Vašingtonu nad Vizardsima

Izvor: VOA, 28.Dec.2023

Jedini kanadski tim u NBA ligi ubedljivo je pobedio u glavnom gradu SAD, a trener Reptorsa, srpski stručnjak Darko Rajaković bio je veoma zadovoljan igrom svog tima. Opširniji razgovor sa drugim Srbinom u istoriji koji je postao prvi trener jednog NBA tima pogledajte u subotu, 30. decembra 2023.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.