Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 08:10

Plej-in počeo neočekivano lakim pobedama Indijane i Bostona, Tejtum brojao do 50

U prve dve utakmice prošle setonee uvedenok plej-in turnira, Indijana je ubedljivo nadigrala Šarlot 144:117, dok je Boston neočekivano lako izašao na kraj sa Vašingtonom - 118:100. Fenomenalna noć Džejsona Tejtuma za sedmo mesto pred plej-of, dok će Vizardsi imati popravni u duelu sa Pejsersima.
Iako su bili lišeni usluga nekih od startera, a dobar deo njih bio je pod upitnikom, Pejsersi su na izenađenje dobrog dela analitičara rutinski rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč sa Hornetsima.

Već u prvom poluvremenu imali su ogromnu prednost (69:45), koju su do kraja samo održavali i uvećavali do konačnih ”plus 27”.
Sjajno je igrom dirigovao Domantas Sabons, kojem je na kraju jedna asistencija falila za tripl-dabl, pošto je ubacio 14 poena i uhvatio čak 21 skok.
Odlično su ga ispratili Ošej Briset sa 23 i Dag Mekdermot sa 21, dok su dvocifreni još bili i Ti-Džej Mekonel sa 17, Malkom Brogdon sa 16, Kelan Martin sa 14 i Džastin Holidej sa 12 poena.
Kod gostiju iz Severne Karoline bolji od ostalih Majls Bridžis sa 23.
Duel za sedmu poziciju u najavama bio je mnogo interesantniji, ali su Seltiksi predvođeni Džejsonom Tejtumom na kraju ubedljivo nadigrali Vašington - 118:100. 

Tejtum je ”istupio” i u odsustvu Džejlena Brauna (ne igra do kraja sezone), gotovo sam rešio važan meč ubacivši čak 50 poena!
Pogodio je mladi ol-star 14 od 32 šuta, svih 17 slobodnih bacanja i na to dodao osam skokova i četiri asistencije.
Odlično ga je ispratio Kemba Voker sa 29 poena, dok je još jedino Tristan Tompson sa 12 bio dvocifren.
Kod ”čarobanjaka”, u čijoj igri nije bilo prepoznatljive magije koju smo gledali u drugom delu sezone, skromnih 22 poena Bredlija Bila (šut 10 od 25), dok je Rasel Vestbruk ubacio 20 uz 14 uhvaćenih lopti i samo pet uspešnih dodavanja.
Seltiksi su tako obezbedili sedmo mesto i plej-of seriji sa moćnim Bruklinom, dok će Vašington i Indijana u direktnom duelu u noći između četvrtka i petka odlučivati ko će sa osmog mesta u doigravnje i na megdan prvoplasiranoj Filadelfiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tejtum sa 50 odveo Boston u PO! WAS i IND za preostalo mesto

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2021

Košarkaši Boston Seltiksa plasirali su se u plej-of NBA lige pobedom kod kuće nad Vašington Vizardsima u plej-inu sa 118:100. Vizardsi će imati popravni i za plej-of će se boriti sa Indijana Pejsersima, koji su još ubedljivije savladali Šarlot Hornetse – 144:117.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.