Pjongjang upozorava SAD na nezamislive posledice sankcija

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang upozorava SAD na nezamislive posledice sankcija

Severna Koreja upozorila je SAD na "nezamislive posledice" njihove "neprijateljske" politike prema toj nuklearno naoružanoj državi. Poziva Vašington da prihvati dugogodišnji zahtev za postizanje mirovnog sporazuma.
Upozorenje je izneto kasno sinoć u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, kao reakcija na nove sankcije koje je Vašington nametnuo Pjongjangu prošle nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AFP.

Sankcije će "samo pojačati duh samopouzdanja i snažne napore" među radnicima industrije municije i uticati na povećanje količine materijala za proizvodnju oružja, rekao je portparol Ministarstva Severne Koreje.
"Ako SAD nastave sa neprijateljskom politikom prema Severnoj Koreji na ovaj način, to će samo uzrokovati nezamislive posledice koje će biti upravo suprotne onome što SAD žele", istakao je portparol, a prenela državna Korejska centralna novinska agencija.
Portparol ministarstva u Pjongjangu nije precizirao u čemu će se sastojati "nezamislive posledice", izostavivši ovog puta uobičajene pretnje Severne Koreje da će pojačati svoj nuklearni arsenal.
Takođe je pozvao na "postizanje mirovnog sporazuma sa SAD kako bi se stavila tačka na neprijateljsku politiku" koja je, kako je naveo, "ključni uzrok svih problema".
SAD su prošle nedelje nametnule finansijske sankcije protiv šest severnokrejskih pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja, podseća francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.