Petorici atašea plata iz policijske kase

Izvor: Blic, 05.Feb.2012, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorici atašea plata iz policijske kase

Od pre mesec dana Srbija je dobila i petog policijskog atašea. Novi predstavnik MUP-a u diplomatiji otputovao je u našu ambasadu u Vašingtonu.

Još pre nekoliko godina javila se ideja da se policijske "diplomate” pošalju najpre u zemlje bivše SFRJ, a zatim i u svetske prestonice u kojima postoji potreba za aktivnom i brzom policijskom saradnjom sa Srbijom. Iako je pokrenuta inicijativa, problem su predstavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << materijalna sredstva pa se sa realizacijom krenulo tek pre više od godinu dana, a njihov rad se, prema nezvaničnim informacijama, finansira iz budžeta MUP-a.

Pre Spasića, MUP Srbije je poslao policijske ataše u Rusiju, Sloveniju, Makedoniju i Rumuniju. U Skoplju naš ataše radi pri Regionalnoj inicijativi o migracijama, u Ljubljani pri Centru za bezbednost, razvoj i vladavinu prava, a u Bukureštu u okviru Centra za sprečavanje prekograničnog kriminala.





Opširnije u štampanom izdanju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.