Peres poslednji put zvanično u SAD

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peres poslednji put zvanično u SAD

Tel Aviv -- Predsednik Izraela Šimon Peres putuje danas u Vašington u svoju poslednju posetu inostranstvu, pre nego što mu u julu istekne mandat,saopštio je njegov kabinet.

"Peres će otputovati noćas u diplomatsku posetu Sjedinjenim Američkim Državama i to će biti njegov poslednji put u inostranstvo, pre nego što siđe sa funkcije u julu, na kraju sedmogodišnjeg mandata", navedeno je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On će nastojati da " zadobije podršku za kampanju da se vrate tri oteta Izraelca", dodaje se u dokumentu, uz aluziju na veliku operaciju koju je izraelska armija pokrenula na Zapadnoj obali ne bi li pronašla nestale izraelske tinejdžere, za koje se veruje da ih je oteo islamistički pokret Hamas.

Peres će takođe s američkim predsednikom Barakom Obamom razgovarati o iranskom nuklearnom programu i pregovorima svetskih sila s Teheranom, kojima se Izrael oštro protivi.

Peresa će naslediti Ruven Rivlin iz konzervatnvog Likuda koga je nedavno izabrao parlament da bude deseti izraelski predsednik na tajnom glasanju, podseća AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peres ide u poslednju zvaničnu posetu SAD

Izvor: Akter, 23.Jun.2014

Predsednik Izraela Šimon Peres putuje danas u Vašington u svoju poslednju posetu inostranstvu, pre nego što mu u julu istekne mandat

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.