Pentagon zabranio lov na - pokemone

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Avg.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon zabranio lov na - pokemone

WASHINGTON - Fenomen Pokemon Go razvija se u neočekivanom smjeru: čelnici američkog ministarstva obrane zabranili su petak svim zaposlenicima da presnimavaju igricu na svoje poslovne mobitele.

"Možete pretpostaviti razloge zbog kojih to ne bi bilo mudro", rekao je Gordon Trowbridge, zamjenik glasnogovornika Pentagona.

"Uz sigurnosni razlog, mislim da bi porezni obveznici više voljeli da se telefoni koji su vladinim službenicima stavljeni na raspolaganje koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prije svega za posao", dodao je.

Igrica za mobitele koju su osmislili Niantic Labs u suradnji s Nintendom i njegovom podružnicom The Pokemon Company, potiče korisnike da krenu u potragu za virtualnim likovima u stvarnom javnom prostoru.

Trowbridge se usto našalio rekavši da ne može potvrditi je li usred zgrade Pentagona, u predgrađu Washingtona, smješten "gym", virtualno borilište.

Nekoliko američkih vojnih ustanova je dosad upozorilo zaposlenike na opasnost igranja Pokemona Go u bazama, osobito blizu uzletišta borbenih zrakoplova.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon zabranio Pokemone svim radnicima

Izvor: B92, 13.Avg.2016

Fenomen Pokemon gou razvija se u neočekivanom smeru: lideri američkog ministarstva odbrane zabranili radnicima da snime igricu na poslovne mobilne telefone..."Možete pretpostaviti razloge zbog kojih to ne bi bilo mudro", rekao je Gordon Trovbridge, zamenik portparola Pentagona..."Uz bezbednosni razlog,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.