Pentagon: Vojska SAD potukla bi iransku za tri nedelje

Izvor: Blic, 03.Maj.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Vojska SAD potukla bi iransku za tri nedelje

Kako SAD pojačavaju svoje prisustvo u regionu Persijskog zaliva, stratezi Pentagona procenjuju da bi im bilo potrebno manje od mesec dana da poraze iranske snage ukoliko bi došlo do oružanog sukoba.

Američka centralna komanda (CENTCOM) veruje da napadima iz vazduha i sa mora može uništi ili da nanese značajan udarac iranskim konvencionalnim vojnim snagama za oko tri nedelje, piše Vašington post.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Američka mornarica za sada ima dva nosača aviona u blizini Irana i dodaje opremu za otkrivanje i uklanjanje mina. Takođe, razmatra se i mogućnost razmeštanja "plutajuće vojne baze” u Persijskom zalivu - postavljanjem preuređenog transportnog broda koji bi služio kako polu-stacionarna baza za vojne operacije.

Uloga američkog minolovca "Pons” bila bi da pruža podršku minolovačkim helikopterima, motornim čamcima, a najverovatnije i jedinicima za specijalne operacije.

Povezane vesti: SAD: Iran priprema brodove bombe u Persijskom zalivu Pentagon: Američki brod spasao šest iranskih mornara EU: Embargo na iransku naftu Mornarica SAD nastavlja aktivnosti u Persijskom zalivu SAD nastavljaju razmeštanje brodova u Persijskom zalivu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pentagon: Vojska SAD bi porazila iransku za tri nedelje

Izvor: Telegraf.rs, 03.Maj.2012

Američka vojska zasad ima dva nosača aviona u blizini Irana, a dodaje opremu za otkrivanje mina

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.