Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Broj ruskih trolova uvećan za 2.000 odsto za 24 časa

VAŠINGTON - Glavna portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla je da je za 24 časa porastao broj ruskih "trolova" za 2.000 odsto, dodajući da je već započela ruska "kampanja dezinformacija", nakon sinoćnjeg napada na Siriju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tvrdi da je napad pokušaj da se spriječi istraga o navodnom hemijskom napadu na sirijsku Dumu, prenosi AP.

Ministarstvo je saopštilo da su podaci do kojih su došli ruski istražioci pokazali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << navodni napad hemijskim oružjem "predumišljena i cinična varka".

Pentagon je podržao američkog predsjednika Donalda Trampa u njegovoj izjavi da je "misija izvršena", pohvalivši "savršeno izveden napad".

Pentagon je saopštio da nijedna raketa, od 105, koliko su lansirale SAD, Francuska i Velika Britanija nije oborena iznad Sirije, demantujući navode sirijske i ruske vlade.

Direktor Generalštaba združenih oružanih snaga SAD, general pootpukovnik Kenet Mekenzi rekao je da sirijska protivvazdušna odbrana nije djelovala ni po raketama ni po avionima koji su bili uključeni u sinoćnji napad, prenosi AP.

Rusija je ranije saopštila da je sirijska PVO oborila 71 od 103 rakete iznad Sirije.

On je dodao da, prema trenuntim informacijama, nema civilnih žrtava.

Pentagon je saopštio da je značajno "osakaćena" sposobnost Sirije da koristi hemijsko oružje u budućnosti, a da ne postoje indicije da je ruska protivvazdušna odbrana djelovala tokom sinoćnjeg napada na Siriju.

Vajt je saopštila da su SAD, Francuska i Velika Britanija lansirale napade na Siriju kako bi kaznili sirijskog predsjednika Bašara al Asada za navodne napade hemijskim oružjem protiv civila i da ga spriječe da takve napade sprovodi u budućnosti.

"Ne možemo da dozvolimo tako užasna kršenja međunarodnog prava", rekla je Vajt, prenosi AP.

Iz Pentagona je saopšteno da je sinoćnjim napadom program hemijskog oružja Sirije "vraćen godinama unazad", prenosi Reuters.

Kako se navodi, napad je bio "jasna poruka sirijskom režimu da ne koristi hemijsko oružje".

Za sada, kako je saopšteno, nema indicija da je bilo civilnih žrtava u napadu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pentagon: Broj ruskih "trolova" uvećan za 2.000 odsto za 24 sata

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2018

Glavna portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla je da je za 24 časa porastao broj ruskih "trolova" za 2.000 odsto, dodajući da je već započela ruska "kampanja dezinformacija", nakon sinoćnjeg napada na Siriju...Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tvrdi da je napad pokušaj da se spreči istraga o...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.