Pens: Vašington je prijatelj Podgorice

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Vašington je prijatelj Podgorice

Crna Gora može da bude uverena u prijateljstvo SAD, poručio je potpredsednik SAD Majkl Pens u razgovoru sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Marković, koji se sa Pensom sastao na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, rekao da je Crna Gora posvećena pouzdanom partnerstvu sa SAD i saveznicima u NATO, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Crnogorski premijer je razgovarao i sa saveznim kancelarom Nemačke Angelom Merkel, koja je ukazala na ozbiljnost trenutne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situacije na zapadnom Balkanu.

Marković je rekao da je konstatovano da se na zapadnom Balkanu dešavaju takve stvari koje teraju na oprez i potrebu da svi u regionu zajedno razgovaraju o problemima koji mogu izavati, ne samo političku, nego i bezbednosnu nestabilnost.

Prema njegovim rečima, razgovarano je i o konrektnim primerima političkih akcija.

- U periodu koji sledi verujem da će Crna Gora biti snažan akter tih procesa i da će doprineti stabilnost zapadnog Balkana kao ključnog uslova za razvoj zemalja pojedinačno i regiona u celini - istakao je Marković.

On je rekao da je jedinstvena ocjna današnjih susreta na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji sa gotovo svim zvaničnicima da je Crna Gora na dobrom putu i da crnogorska agenda članstva u NATO ima podršku partnera.

- Ocenjeno je da je Crna Gora odmakla na putu evroatlantske integracije i da će njen evroatlantski kurs doprineti širenju ideje politike proširenja na zapadni Balkan - dodao je Marković.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.