Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu najmlađu suprugu

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu najmlađu suprugu

KARAČI/VAŠINGTON - Pakistan i Amerika zapali su u diplomatski spor oko sudbine Bin Ladenove najmlađe supruge Amal al Sadeh (27), koju su pakistanske vlasti juče odbile da stave pod međunarodno starateljstvo i da Amerikancima dopuste da je ispitaju.

Amal je tokom akcije protiv Bin Ladena pokušala da svojim telom zaštiti supruga, te je tom prilikom ranjena u nogu.

Amerikanci nisu mogli da je povedu sa sobom, jer se jedan od helikoptera za evakuaciju srušio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa su je zarobile paksitanske snage i sada se nalazi na lečenju u vojnoj bolniciu Ravalpindiju.

Pakistanske vlasti su, međutim, juče odbile da dopuste Amerikancima da je u bolnici ispitaju, najverovatnije zbog optužbi da je Pakistan godinama prikrivao međunarodne teroriste i spora koji se između ove zemlje i SAD u međuvremenu oko toga začeo.

Al Sadehova, naime, tvrdi da je podrodica u Pakistanu živela još od 2005, a moguće je da zna i detalje koji bi sa njihovim boravkom povezali nekog od akistanskih zvaničnika ili pripadnika obaveštajne službe.

Pakistan bi je, međutim, kao jemensku državljanku, nakon lečenja mogao izručiti u Jemen, i u tom slučaju Amerikanci najverovatnije nikada ne bi doznali ono što Al Sadehova ima da ispriča.

Povezane vesti: U kući Bin Ladena pronađeni kalašnjikov i dva pištolja Rasmusen pozvao Pakistan da pojača borbu protiv terorizma Obama: Sto odsto sam siguran da je Bin Laden mrtav, nećemo objaviti fotografije Da li će Bin Ladenova deca krenuti očevim stopama Američki Indijanci ljuti zbog korišćenja imena "Džeronimo" za Bin Ladena

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.