PUTINU STIŽE BOŽIĆNI POKLON IZ AMERIKE? Da li je došlo do promene politike Vašingtona?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 08:49

PUTINU STIŽE BOŽIĆNI POKLON IZ AMERIKE? Da li je došlo do promene politike Vašingtona?

Spor oko odobravanja finansija za Ukrajinu u američkom Kongresu mogao bi da obraduje Putina

Ukoliko se američki Kongres ne dogovori o vojnoj pomoći Ukrajini, to će biti „božićni poklon“ za Rusiju, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

- Evropska bezbednost je i američka bezbednost. Moramo da sačuvamo jedinstvo, prebacimo novac Ukrajincima. Uostalom, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izdvajanje tog novca ne bude odobreno (u Kongresu), onda će biti zadovoljna samo dvojica ljudi: jedan od njih je Vladimir Putin u Rusiji, a drugi je Si Đinping u Pekingu. Ne znam za vas, ali ne želim da ni jednom ni drugom da dam božićni poklon", rekao je Kameron na bezbednosnom forumu Instituta Aspen u Vašingtonu.

Takođe je kazao da bi predsednik Rusije navodno mogao da se „vrati po još“ ako ga Zapad ne zaustavi u Ukrajini, prenosi „Skaj njuz“.

- Znamo Putina. Ako ga sada ne zaustavimo, vratiće se po još - tvrdi britanski ministar.

Istovremeno je naglasio da je vojna pomoć Ukrajini „dobra investicija“ u jačanje bezbednosti NATO-a.

Govoreći o neuspehu ukrajinskih Oružanih snaga tokom kontraofanzive, britanski ministar je pozvao na „strpljenje“. Istovremeno je naglasio da - Krim ne bi trebalo da bude crvena linija - za Zapad prilikom donošenju odluka o isporuci oružja dugog dometa Ukrajini.

Kameron je takođe kazao da se London zalaže za to da se Kijevu preda zamrznuta ruska imovina. Po njegovim rečima, ta sredstva mi mogla biti preusmerena na „obnovu Ukrajine“.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji. Kremlj je nakon toga saopštio da se Vašington bavi demonizacijom Rusije.

Ranije je saopšteno da nacrt zakona o izdvajanju više od 100 milijardi dolara pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nije prošao proceduralno glasanje u Senatu SAD.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD: Kameron traži da republikanci podrže slanje dalekometnog oružja Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2023

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron iskoristio je svoje prvo putovanje u SAD od kako je imenovan na tu funkciju, da podstakne američku republikansku stranku da podrži slanje Ukrajini više dalekometnog oružja, rekavši da takva pomoc ima ogromnu vrednost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.