PUNA PODRŠKA VAŠINGTONA UKRAJINCIMA: Moramo obuzdati agresivno ponašanje Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 19:30

PUNA PODRŠKA VAŠINGTONA UKRAJINCIMA: "Moramo obuzdati agresivno ponašanje Rusije"

Entoni Blinken otkrio ciljeve SAD-a

Američki državni sekretar Entoni Blinken, koji se nalazi u poseti Kijevu, razgovarao je sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom o izgledima za jačanje saradnje Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država, uključujući i preko NATO-a, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

- Strane su razgovarale o saradnji između Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine po zajedničkim prioritetima, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgradnju još bližeg partnerstva i proširenje saradnje kroz NATO - rekao je Prajs.

U saopštenju se dodaje da je tokom sastanka američki državni sekretar izrazio "zabrinutost zbog namernih dejstava Rusije usmerenih na eskalaciju napetosti u odnosima sa Ukrajinom i posebno istakao napore na obuzdavanju agresivnog ponašanja Rusije".

Blinken se u Kijevu sastao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmigaljem i ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom. Američki državni sekretar je prvi predstavnik administracije predsednika Džoa Bajdena koji je posetio Ukrajinu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.