POZNATI I MOĆNI ALBANAC NA UDARU AMERIKE: Vašington ga proglasio personom non grata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 20:58

POZNATI I MOĆNI ALBANAC NA UDARU AMERIKE: Vašington ga proglasio personom non grata!

Oglasio se Stejt department

Sjedinjene Američke Države proglasile su danas gradonačelnika opštine Struga u Severnoj Makedoniji, Ramiza Merka, personom non grata zbog umešanosti u korupciju i njemu će biti zabranjen ulazak u SAD.

Kako je saopštio Stejt department, Merko je, kao gradonačelnik Struge, zloupotrebljavao sredstva i mešao se u sudske i druge javne procese, narušavajući poverenje javnosti u demokratske institucije i zvaničnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Severne Makedonije.

- Današnja akcija šalje poruku da Sjedinjene Američke Države stoje uz Severnu Makedoniju u podsticanju stabilnosti kroz jačanje demokratskih institucija i rešavanje nedostataka u vezi sa vladavinom prava - ističe Stejt department.

Ovim se, kako je navedeno, potvrđuje posvećenost SAD borbi protiv korupcije, koja šteti javnom interesu, ometa ekonomski prosperitet zemalja i ograničava sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih ljudi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.