POČELO JE! AMERIKA IZVRŠILA PRVI UDAR NA KUBU: Vašington gađao tamo gde najviše boli (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 20:54

POČELO JE! AMERIKA IZVRŠILA PRVI UDAR NA KUBU: Vašington gađao tamo gde najviše boli (FOTO/VIDEO)

SAD kažu da je to "samo početak"

SAD su sankcionisale kubanskog ministra Revolucionarnih oružanih snaga i Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sjedinjene Države uvele su sankcije kubanskom ministru Revolucionarnih oružanih snaga i Specijalnoj brigadi Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je u četvrtak američki Trezor.

Ministar Alvaro Lopez Miera i Specijalna brigada Ministarstva unutrašnjih poslova imenovani su prema Globalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakonu Magnitskog, prema veb lokaciji Ministarstva finansija, prenosi Sputnik International.

Ove sankcije koje su SAD uvele Kubi su "samo početak" u nizu mera kojima Bajdenova administracija nastoji da cilja pojedince i entitete odgovorne za ugnjetavanje kubanskog naroda, rekao je kasnije američki predsednik Džo Bajden u izjavi.

- Moja administracija danas izriče nove sankcije usmerene na elemente kubanskog režima odgovornog za ovu akciju - šefa kubanske vojske i odeljenja kubanskog Ministarstva unutrašnjih poslova koji vode akcije - kako bi ih smatrala odgovornim za njihove postupke - rekao je Bajden.

- Ovo je samo početak - Sjedinjene Države će i dalje sankcionisati pojedince odgovorne za ugnjetavanje kubanskog naroda.

Bajdenova administracija kritikovala je kubansku vladu zbog njenog suzbijanja nedavnih protesta i zapretila da će sankcionisati brojne zvaničnike, kao i da neće dozvoliti Amerikancima da šalju novac rođacima na Kubi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.