PANIKA NA ULICAMA! ODJEKNULE EKSPLOZIJE U VAŠINGTONU: Tri bombaška napada u nekoliko minuta

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 22:56

PANIKA NA ULICAMA! ODJEKNULE EKSPLOZIJE U VAŠINGTONU: Tri bombaška napada u nekoliko minuta

Bombaški napadi u Vašingtonu dogodili su se u razmaku od nekoliko minuta.

U toku je potraga za osobom koja je na meti više preduzeća u severoistočnom Vašingtonu koristila eksplozivne naprave i molotovljeve koktele.

Napadi su se tokom noći dogodili u razmaku od samo nekoliko minuta u Truist banci i prodavnicama Najk i  Safevai, saopštila je policija.

Policija traži pomoć javnosti da pomogne u hvatanju osumnjičenog, a odeljenje nudi nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 20.000 dolara. Na svakom mestu je bilo štete, saopštila je policija, ali nema izveštaja o povređenima, pišu mediji.

Prvi incident dogodio se u nedelju ujutru u 4:30 kada je neko detonirao eksplozivnu napravu na trotoaru ispred bankomata Truist banke, a zatim pobegao sa lica mesta u vozilu. Samo nekoliko minuta kasnije, otprilike u 4:36 ujutro, osumnjičeni je detonirao eksplozivnu napravu na trotoaru ispred vrata prodavnice Najk. Treći prekršaj se dogodio u 4:45 ujutro, kada je ovog puta osumnjičeni bacio molotovljev koktel na prodavnicu Safevai pre nego što je pobegao.

Policija je saopštila da se u sva tri incidenta čini da je osumnjičeni ciljao komercijalne objekte, ali da nije izgledalo da je osumnjičeni ciljao bilo kog člana javnosti.

Motiv napada nije saopšten, a policija nije objavila opis osumnjičenog. Policija trenutno nudi nagradu do 10.000 dolara svakome ko pruži informacije koje dovode do hapšenja i osude osobe ili osoba odgovornih za ova krivična dela.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.