PADAJU OSTAVKE U STEJT DEPARTMENTU: Zvaničnik besan zbog isporuke oružja Izraelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2023, 09:17

PADAJU OSTAVKE U STEJT DEPARTMENTU: Zvaničnik besan zbog isporuke oružja Izraelu

Sve veća neslaganja sa američkom administracijom u Vašingtonu.

Zvaničnik američkog Stejt departmenta Džoš Pol, koji je radio u agenciji odgovornoj za transfer oružja američkim saveznicima, podneo je ostavku.

Pol, koji je radio kao jedan od direktora Biroa za političko-vojna pitanja Stejt departmenta, kao razlog ostavke je naveo neslaganje sa, kako je opisao, odlukama američke administracije da ubrza isporuku oružja Izraelu, prenosi BBC. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ne mogu da podržavam niz važnih političkih odluka, uključujući požurivanje za više oružja jednoj strani u sukobu, za koje verujem da su kratkovidi, destruktivni, nepravedni i protivrečni samim vrednostima koje javno zastupamo - saopštio je Pol na LinkedInu.

On je naveo da, iako priznaje "monstruoznost" Hamasovog napada na Izrael, takođe veruje da će odgovor Izraela "dovesti samo do veće i dublje patnje" za Izraelce i Palestince.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.