Oslobođen nakon 30 godina čekanja smrtne kazne

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen nakon 30 godina čekanja smrtne kazne

VAŠINGTON - Sud u američkoj državi Alabami oslobodio je danas Entoni Rej Hintona, 58-godišnjag afroamerikanca, nakon što je gotovo 30 godina čekao smrtnu kaznu.

Hinton je osuđen za dvostruko ubistvo, a oslobođen je nakon ponovnog suđenja koje je naredio Vrhovni sud, jer je ustanovio da Hinton nije imao adekvatan pravni savjet, prenijele su agencije.

Hinton je oslobođen nakon što je današnjim forenzičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << metodima ustanovljeno da meci s mjesta zločina ne odgovaraju njegovom pištolju.

Na prvom suđenju porota je ismejala jedinog forenzičara koji je pristao da svjedoči, jer Hinton nije imao dovoljno novca.

Hinton je izašao iz sudnice u Džefersonu dočekan pozdravima okupljenih prije nego što je zagrlio porodicu i prijatelje, javio je AP.

"Sunce ipak sija", kazao je potreseni Hinton nakon izlaska na slobodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

SAD: Oslobođen nakon 30 godina čekanja smrtne kazne

Izvor: Blic, 04.Apr.2015

Sud u američkoj državi Alabami oslobodio je danas Entoni Rej Hintona, 58-godišnjag afroamerikanca, nakon što je gotovo 30 godina čekao smrtnu kaznu...Hinton je osuđen za dvostruko ubistvo, a oslobođen je nakon ponovnog suđenja koje je naredio Vrhovni sud, jer je ustanovio da Hinton nije imao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.