Obama proslavio 49. rođendan

Izvor: B92, 05.Avg.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama proslavio 49. rođendan

Američki predsednik je proslavio 49. rođendan sinoć (4.8.) u društvu prijatelja, a bez supruge i ćerke.

Obama je iz Bele kuće otišao u svoj rodni grad Čikago na intimniju proslavu rođendana sa starim prijateljima među kojima je bila i Opra Vinfri. Predsednik je već nekoliko dana sam jer su njegova žena Mišel i ćerka Saša u Španiji, a druga ćerka Malija u letnjem kampu. Društvo mu pravi pas Boo.

Pre odlaska iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašingtona Obama je dobio dva poklona u vidu telefonskih čestitki. Prva je bila od Mišel i Saše, a druge od Malije.

„Nije potrebno govoriti... ta dva poziva su mu bili najlepši događaji u celom danu”, rekao je portparol Bele kuće Robert Gibs reporterima koji su putovali sa Obamom u predsedničkom avionu.

Glas Amerike je, pak, objavio je vest da se predsednik Sjedinjenih Država više ne oseća mladim.

„Imam mnogo više sedih nego prošle godine”, rekao je sam Obama.

Pre godinu i po dana, živahan 47-ogodišnjak položio je zakletvu. Ali kako su prolazili meseci, tako su se pojavljivale sede vlasi. Da li to znači da posao predsednika ubrzava starenje?

„Znam da uživa u poslu. Jedino bi trebalo češće da se šiša”, pokušao je da se našali portparol Bele kuće Robert Gibs.

Aktuelni predsednik, međutim, nije jedini koji je u Beloj kući osedeo. Bil Klinton je u nju ušao mlad i svež da bi do kraja mandata izgledao – zrelo. Osam godina nije poštedelo ni Džordža Buša. Priča je ista čak i ako gledamo vek unazad. Bela kuća je očigledno uticala i na izgled Abrahama Linkolna. „Pratili smo izgled svih predsednika od 1900. do danas i u proseku svaki ostari dve godine za jednu provedenu u Beloj kući”, kaže Majk Rozen sa Instituta za zdravlje u Klivlendu.

Korišćenjem specijalnog softvera, utvrđeno je kako će predsednik Obama izgledati posle četvorogodišnjeg mandata, a kako posle osmogodišnjeg.

Šta Obama može da uradi da bi sprečio poznati scenario starenja? „Da nastavi da igra košarku i da provodi vreme sa porodicom”, odgovara Rozen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.