ODLUČAN ODGOVOR ZAHAROVE NA PROVOKACIJE ZAPADA: Znamo da se mešate u naše stvari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČAN ODGOVOR ZAHAROVE NA PROVOKACIJE ZAPADA: Znamo da se mešate u naše stvari!

Ona je to rekla u intervjuu za televiziju Rusija 1

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputiće zvaničan protest Vašingtonu i Berlinu zbog mešanja diplomata te dve zemlje u unutrašnju politiku Rusije, a povodom neprijavljenog skupa u Moskvi održanog 3. avgusta, izjavila je portparolka ruskog MIP-a Marija Zaharova.

, podsetivši da je američka ambasada na društvenim mrežama objavila detaljnu putanju subotnjeg skupa, dajući plan bukvalno svakog minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa pozivom da se izbegava povorka.

- Ali, kako razumemo, 90 odsto informacija je upravo pozivalo ljude da se pridruže ovom događaju - rekla je Zaharova.

Nakon toga, istakla je ona, američka ambasada je počela aktivno da komentariše rezultate nedozvoljenog skupa.

- Kao što znate ništa ne može da se izbriše sa interneta. Zvanično ćemo podneti sve dokaze američkoj ambasadi i ne samo ambasadi. Mislim da će se američko rukovodstvo iznenaditi kada vidi kako se njihove diplomate mešaju u unutrašnje poslove Rusije. Tim pre što je američko rukovodstvo više puta tražilo od Rusije da se suzdrži od mešanja u američke unutrašnje poslove. Čini mi se da bi ovde trebalo da postoji paritet - rekla je Zaharova.

Zaharova je ocenila i da se pored zapadnih diplomata i pojedini mediji mešaju u unutrašnju politiku Rusije, ističući da je nemački Dojče vele među njima.

- Smatram da je to fenomenalni propust zapadnih medija i novinara kada "Dojče vele" na ruskom objavljuje poziv "Moskovljani, izađite", "Moskvo, izađi". Upravo tako - antinovinarski - oni prenose šta se dešava u našoj zemlji...Na žalost moraćemo da obavestimo nemačku stranu jer se kanal finansira iz državnog budžeta, o tome šta nas brine i praktičnim koracima koje ćemo preduzeti - rekla je ona.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: Ovo je 20 najvećih skandala Borisa Džonsona, a prvi na listi je POVEZAN SA SRBIJOM (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tokio: Neprihvatljivo povećanje vojnog prisustva Rusije na Kuriliskim ostrvima

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2019

Japan je diplomatskim putem izrazio protest Rusiji zbog vojnih vežbi u području ostrva Kunašir, saopštio je generalni sekretar japanske vlade Jošida Suga. . Prema njegovim rečima, Tokio prikuplja informacije o manevrima koji su planirani da se održe od petog do desetog avgusta, prenose RIA Novosti.  „Povećanje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.