Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuland i Vučić: SAD će pomoći Srbiji i da obezbijedi energetsku sigurnost

Predsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland koja mu je "prenijela čvrstu podršku Vašingtona putu Srbije ka EU i nameru SAD da pomogne u obezbjeđivanju energetske sigurnosti Srbiji", saopšteno je iz vlade Srbije.

Nulandova i Vučić razgovarali su o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine‎ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i o situaciji u regionu, s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, navodi se u saopštenju.

Vučić je u razgovoru naglasio čvrstu opredijeljenost Srbije za evrointegracije i ispunjenje svog spoljnopolitičkog prioriteta, članstva u EU. On je istakao da srbijanska vlada namjerava da nastavi dijalog s Prištinom, kako bi u najkraćem roku došla do rješenja koja bi doprinijela očuvanju regionalne stabilnosti.

"Politička i ekonomska stabilnost ključna je za napredak regiona i Srbija neće odustati od politike koja vodi tom cilju", istakao je Vučić, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD će pomoći Srbiji u energetici

Izvor: Akter, 14.Jul.2015

Viktorija Nuland i Aleksandar Vučić razgovarali su o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine‎ i o situaciji u regionu..Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland koja mu je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.