Novi izvještaj Pentagona: I dalje nema dokaza o vanzemaljcima

Izvor: VOA, 08.Mar.2024, 22:15

Novi izvještaj Pentagona: I dalje nema dokaza o vanzemaljcima

Vašington — U istragama američke vlade od kraja Drugog svjetskog rata nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima ili vanzemaljskoj tehnologiji, navodi se u izvještaju Pentagona o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) i zaključuje da su to uglavnom bili obični objekti ili fenomeni. Pentagon je 2022. godine takođe saopštio da njegova tada formirana Kancelarija za rešavanje anomalija na svim domenima (AARO) nije pronašla dokaze koji bi sugerisali da su vanzemaljci posjetili Zemlju ili se srušili na njenu površinu. AARO istražuje neidentifikovane leteće objekte u vazduhu, moru, svemiru ili na kopnu. Prema Zakonu o nacionalnoj odbrani iz 2023. godine kancelarija je bila obavezna da Kongresu podnese izvještaj o vladinim istorijskim podacima vezanim za "neidentifikovane anomalne fenomene" (UAP) od 1945. godine. Kongresu je prošle nedelje podnesen prvi od dva seta dokumenata, naveo je u saopštenju portparol Pet Rajder. "AARO nije pronašao dokaze da je u bilo kojoj istrazi američke vlade, akademskom istraživanju ili zvaničnom panelu potvrđeno da je bilo koji zapaženi neidentifikovani anormalni fenomen predstavljao vanzemaljsku tehnologiju. Iako su mnogi izvještaji o UAP i dalje neriješeni ili neidentifikovani, AARO procjenjuje da bi većina tih slučajeva, da je dostupno više kvalitetnih podataka, takođe mogla da bude identifikovana i utvrđeno da je riječ o običnim objektima ili fenomenima", navodi se u izvještaju. Takođe se ističe da je od 1945. godine, vlada finansirala istrage da utvrdi da li neidentifikovani fenomeni predstavljaju rizik po bezbjednost letenja, tehnološki napredak suparničke nacija, ili dokaz "o tehnologiji van ovog svijeta, pod inteligentnom kontrolom". U izvještaju se napominje da u popularnoj kulturi postoji stalni narativ da su vlada, ili neka njena tajna organizacije, otkrile nekoliko "svemirskih brodova van ovog svijeta i vanzemaljske biološke ostatke" i da vode programe da kopiraju otkrivenu tehnologiju. "AARO prepoznaje da mnogi iskreno u to vjeruju. Cilj ovog izvještaja nije da dokaže ili ospori određena ubjeđenja, već da koristi strogo analitički i naučni pristup da istraži prošle istrage neidentifikovanih anormalnih fenomena koje je sponzorisala američka vlada. AARO nije pronašao dokaze za tvrdnje da su američka vlada i privatne kompanije kopirale vanzemaljsku tehnologiju. Na osnovu svih do sada dostupnih informacija, AARO je zaključio da su netačne tvrdnje koje se tiču određenih ljudi, poznatih lokacija, tehnoloških testova i dokumenata navodno povezanim sa kopiranjem vanzemaljske tehnologije", naglašava se u izvještaju. Američka vojska je decenijama osporavala i diskreditovala izvještaje o NLO i "letećim tanjirima", koji postoje još od 1940-tih godina. Pentagon je prije dvije godine saopštio da su istrage dovele do objavljivanja stotina novih izvještaja, ali da ništa ne ukazuje na postojanje inteligentnog vanzemaljskog života.
Pogledaj vesti o: Vašington,   NLO

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PENTAGON OBJAVIO IZVEŠTAJ O VANZEMALJCIMA Evo šta je američko ministarstvo odbrane OTKRILO

Izvor: Blic, 09.Mar.2024, 01:04

Pentagon je objavio danas izveštaj o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) u kojem se navodi da u istragama američke vlade od kraja Drugog svetskog rata nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima ili vanzemaljskoj tehnologiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.