Nezirović i zvanično optužen za zločine nad Srbima

Izvor: Glas javnosti, 26.Jun.2011, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezirović i zvanično optužen za zločine nad Srbima

VAŠINGTON - Američki državljanin, poreklom iz Bosne, Almaz Nezirović u Virdžiniji i zvanično je optužen za zločine nad srpskim civilima koje je počinio kao čuvar zarobljeničkog logora Rabić, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Federalna velika porota odlučila je u petak da ima osnova da se podigne optužnica protiv Nezirovića, u kojoj se navodi da je on svojevoljno nanosio velike patnje i ozbiljne povrede srpskim civilima u Rabiću 1992. godine. On je u to vreme bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u sastavu Hrvatskog veća odbrane (HVO).

Nezirović (52) je po završetku rata otišao u SAD, čiji je kasnije postao državljanin. U optužnici se navodi i da je on lagao kada je podnosio zahtev za državljanstvo, jer je u tom dokumentu izjavio da nije počinio nikakav zločin van teritorije SAD.

Džon Tores, koji je specijalni agent zadužen za imigraciju, izjavio je Asošijeted presu da su strane vlade pomogle u nalaženju Nezirovića, koji je uhapšen u četvrtak u svom domu u Roanoku, u Virdžiniji. Tores je rekao da je više svedoka identifikovalo Nezirovića kao čuvara logora Rabić, odgovornog za prebijanje i mučenje Srba. Jedan pripadnik iste jedinice HVO već je osuđen za ratne zločine nad civilima u Rabiću.

Ukoliko Nezirović bude osuđen za prevare prilikom dobijanja državljanstva, vlasti će započeti proceduru deportacije, pošto izdrži kaznu. Za te optužbe preti mu kazna do 15 godina zatvora. Posle te presude, moglo bi mu se suditi za zločine u Bosni, što je tipična procedura, rekao je Tores.

Portparol tužilaštva Brajan Mekgin rekao je da je Nezirović bio nezaposlen i da je živeo sa suprugom i sinom, ali nije imao više detalja o njegovom životu u Roanoku.

Nezirović je inače brat koljačice Srba Azre Bašić, takođe uhapšene u SAD.

Pozdrav svima!!!

Zelim da se izvinim svim Srbima na zlocinima koji su pocinjeni od strane Bosnjaka!!! Ovo je velika sramota.!!! (Ja sam procito ovu pricu na jednom drugom saitu i podijelio sam je sa ostalim Bosnjacima, neka znaju sta se desavala u njihovo ime.)

Srbi su ko i Bosnjaci mnogo propatili kroz historiju.....

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.