Netanijahu: Vašington i dalje tvrd prema Iranu; Tramp: Videćemo šta će se dogoditi

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Vašington i dalje tvrd prema Iranu; Tramp: Videćemo šta će se dogoditi

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je za izraelski "Kanal 20" da i posle smenjivanja Džona Boltona, Vašington i dalje ima tvrd stav prema Iranu.

Spominjući nove američke sankcije protiv iranske Revolucionarne garde koje su najavljene nakon smene nacionalnog savetnika za bezbednost SAD, Netanijahu je rekao da "ne sumnja da će u svakoj situaciji ... predsednik Tramp i njegova administracija imati veoma, veoma tvrd stav prema Iranu", preneo je Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Američki predsednik ostavio je u sredu otvorenu mogućnost da SAD mogu da ublaže sankcije Iranu.

On je rekao da veruje da Iran želi da postigne dogovor sa Vašingtonom u vezi sa svojim nuklearnim programom, preneo je Rojters.

"Videćemo šta će se dogoditi", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o mogućnosti da SAD ublaže kampanju "maksimalnog pritiska" na Iran.

Tramp je jednostrano povukao SAD iz nuklearnog sporazuma velikih sila sa Iranom i uveo mu dodatne sankcije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanyahu: Tvrdi stav SAD-a prema Iranu nakon smjene Boltona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2019, 09:08

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da i poslije odlaska američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, Washington i dalje ima tvrd stav prema Iranu. Spominjući nove američke sankcije protiv iranske Revolucionarne garde koje su najavljene nakon odlaska Boltona u utorak,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.