Nekome rat, a nekome brat: Rusi razotkrili planove SAD?

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 09:16

"Nekome rat, a nekome brat": Rusi razotkrili planove SAD?

"Sjedinjene Američke Države potpiruju sukobe radi sopstvenog bogaćenja, a američki nosači aviona kreću ka obalama Izraela i Palestine da bi započeli rat".

To je izjavio predsedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim rečima, Vašington izvlači korist iz oružanih sukoba. Volodin je naglasio da su akcije najvećih američkih kompanija za proizvodnju oružja skočile nakon naglog zaoštravanja palestinsko-izraelskog konflikta. "Vašington >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uvek koristio tragedije miliona ljudi za potrebe svojih ekonomskih interesa", ocenio je zvaničnik. On je takođe podsetio da je nakon Prvog svetskog rata bruto domaći proizvod (BDP) SAD dvostruko porastao, a dolar je potisnuo funtu i postao svetska valuta. Tokom Drugog svetskog rata SAD su pružale vojnu pomoć saveznicima na kredit, a glavni primaoci isporuka po Zakonu o najmu i zajmu bile su Velika Britanija i SSSR, podsetio je Volodin. Predsedavajući Dume je podvukao da je Rusija izmirila sovjetski dug po Zakonu o najmu i zajmu tek 2006. godine.

"Prošle su decenije, ali metode SAD se ne menjaju. Videli smo to u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji. Vidimo danas i u Ukrajini. Kako se kaže: ‘nekome rat, a nekome brat’", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volodin optužio SAD da podstiču konflikte u svetu radi svog interesa: Vašington je uvek koristio tragedije miliona ljudi

Izvor: 24sedam.rs, 11.Okt.2023

Prema njegovom mišljenju, američke kompanije za proizvodnju oružja profitiraju kada se konflikti zaoštre

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.