Nekoliko američkih država pridružuje se federalnoj tužbi protiv Googlea

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2023, 09:37

Nekoliko američkih država pridružuje se federalnoj tužbi protiv Googlea

Još devet država pridružilo se američkom Ministarstvu pravosuđa u tužbi protiv Googlea, u kojoj se tvrdi da je kompanija u poslovima digitalnog oglašavanja prekršila zakon kojim se regulira tržišno natjecanje, izvijestilo je Ministarstvo. Tužbi su se priključile države Arizona, Illinois, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Hampshire, Sjeverna Karolina, Washington i Zapadna Virginija. Vlada je tužbu podignula u siječnju s osam država - Kalifornija, Colorado, Connecticut, New Jersey, New...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hajka na "Google": Deset saveznih država u SAD tuži giganta zbog monopola

Izvor: Blic, 18.Apr.2023

Još devet država pridružilo se američkom Ministarstvu pravosuđa u tužbi protiv Googlea, u kojoj se tvrdi da je kompanija u poslovima digitalnog oglašavanja prekršila zakon kojim se regulira tržišno takmičenje, priopćilo je ministarstvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.