Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Ohaja inspirisan Islamskom državom

VAŠINGTON - Čovjek koji je povrijedio 11 osoba na državnom Univerzitetu Ohajo možda je bio zaveden idejama Islamske države i pokojnog sveštenika koji je povezivan sa "Al-kaidom" Anvara Avlakija, izjavila je specijalni agent FBI Angela Bajers.

Bajersova je istakla da u ovom trenutku nema saznanja da li je još neko bio uključen u planiranje ovog napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali istraga se nastavlja.

"Izgleda da je Artan bio inspirisan sveštenikom Anvarom Avlakijem i Islamskom državom na teritoriji Levanta i u tom pravcu ćemo usmjeriti našu istragu", dodala je agent FBI.

Napadač Abdul Artan pokušao je da pregazi pješake u blizini Univerziteta, a onda je izašao iz vozila i nožem ranio nekoliko žrtava. Ubijen je u napadu dronom koji su izvršile snage SAD 2011. godine.

On je bio student ovog Univerziteta i legalan stalni stanovnik SAD.

Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u studentskom kampusu u Kolumbusu i nazvala ga svojim vojnikom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.