Najopasniji australijski džihadista ubijen u Iraku

Izvor: RTS, 05.Maj.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najopasniji australijski džihadista ubijen u Iraku

U vazdušnom udaru američkih snaga u Mosulu ubijen je najopasniji džihadista Islamske države poreklom iz Australije, saopštila je australijska vlada.
Zvanični Vašington je potvrdio da je Nil Prakaš, poznat pod imenom Abu Kaled el Kambodi, ubijen u vazdušnom napadu u Mosulu prošlog petka, navodi australijski državni tužilac Džordž >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brendis.

Prakaš, 24-godišnji državljanin Australije poreklom iz Kambodže i Fidžija, prešao je 2012. sa budizma na islam i zatim godinu dana kasnije otputovao za Siriju.
Taj bivši reper iz Melburna se pojavljivao u video snimcima ID u kojima se pozivaju novi regruti da se pridruže džihadistima, bio je povezan sa više planova terorističkih napada u Australiji i podsticao je pojedinačne napade džihadista na mete u SAD.
"Prakaš je bio veoma važna i veoma vredna meta. On je bio najopasniji Australijanac u IDna Bliskom istoku", rekao je Brendis u izjavi za australijski radio Ej-Bi-Si.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Mosulu ubijen "najopasniji operativac" Islamske države

Izvor: B92, 05.Maj.2016

Kanbera -- Australijski državljanin koji je označen kao najopasniji poznati operativac ekstremističke Islamske države, ubijen je u vazdušnim napadima snaga SAD u Iraku...Američki državni tužilac Džordž Brandis potvrdio je za australijske medije da je Nil Prakaš, takođe poznat i kao Abu Haled...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.