Izvor: Blic, 23.Maj.2023, 07:21

NOVI BAJDENOV SPECIJALAC STIŽE NA BALKAN Bio je savetnik Olbrajtove, sada će biti šef Eskobaru i ima specijalnu misiju: Šta će u odnosima Srbije i SAD promeniti dolazak Džejmsa O'Brajena

Kandidaturom i izvesnim imenovanjem Džejmsa O'Brajena za pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, vašingtonska administracija pojačaće na Balkanu broj kadrova koji su na različite načine povezani sa ratovima na ovim prostorima tokom devedesetih. Posle ambasadora Kristofera Hila, učesnika u Dejtonskim pregovorima i novoimenovanog šef Centra za globalni angažman Džejmsa Rubina, bliskog saradnika Medlin Olbrajt, na ove prostore dolazi čovek koji je povezan i sa Dejtonom i sa Olbrajtovom, ali i sa pregovorima u Rambujeu. Koja će biti njegova uloga i koliko će ona promeniti odnose između Vašingtona i Beograda?
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.