NOVE PACKE ZA LAŽNU DRŽAVU! Kurti pod lupom američkog Kongresa: ZSO mora biti formirana

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 21:37

NOVE PACKE ZA LAŽNU DRŽAVU! Kurti pod lupom američkog Kongresa: "ZSO mora biti formirana"

Dijalog Beograda i Prištine zahteva ispunjavanje svih dogovorenih sporazuma.

Predsedavajući Odborom za spoljne poslove Predstavničkog doma u Vašingtonu Tomas Kin izjavio je večeras da je to telo zabrinuto jer još uvek nisu ispoštovani dogovoreni sporazumi, pre svega što nije formirana Zajednica srpskih opština.

On je prilikom predstavljanja izveštaja specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara u tom telu, rekao da je Odbor zabrinut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog dešavanja u BiH, ali i zbog uticaja Kine i Rusije na region.

Istovremeno, on je pozvao obe strane da doprinesu smirivanju tenzija, i istakao da SAD moraju da imaju veću ulogu u regionu pre svega zbog činjenice što pet zemalja članica EU nisu priznale KiM.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.