NEVIĐENI SKANDAL U VAŠINGTONU Lojd pred Kongresom - krio VAŽNU stvar od Bajdena

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 14:48

NEVIĐENI SKANDAL U VAŠINGTONU Lojd pred Kongresom - krio VAŽNU stvar od Bajdena

Novi incident potresa američku političku scenu

Američki ministar obrane Lojd Ostin svedočiće pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju, ni predsedniku Džou Bajdenu, rekao je danas portparol Kongresa.

- Ministarstvo odbrane potvrdilo je odboru za oružane snage Predstavničkog doma da će ministar Ostin svedočiti  29. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi s tim što nije obavestio o svojoj hospitalizaciji - rekla je portparolka odbora za oružane snage Džastin Tripati.

Ostin se izvinio tokom brifinga na televiziji prošle nedelje jer nije rekao Bajdenu i višem osoblju o svojoj nedavnoj dijagnozi raka prostate pre vremena, dodajući da je strah za zdravlje bio udarac koji ga je potresao.

Ostin (70) se takođe izvinio zbog načina na koji je postupio s kasnijom hospitalizacijom, što je danima držano u tajnosti od javnosti, višeg osoblja i samog Bajdena. Incident je izazvao političku pobunu. Neki istaknuti republikanci, uključujući bivšeg predsednika Donalda Trampa, pozvali su na uklanjanje Austina s posla.

Ostin je penzionisani general s četiri zvezdice koji je vodio snage u Iraku i koji je prvi američki crni ministar obrane. Bajden, demokrata, rekao je da ima poverenja u Ostina, uprkos onome za šta se predsednik složio da je pogrešna procena.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.