NESPOSOBAN JE DA BUDE PREDSEDNIK Oglasio se bivši lekar Bele kuće: Bajden će biti problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 09:39

"NESPOSOBAN JE DA BUDE PREDSEDNIK" Oglasio se bivši lekar Bele kuće: Bajden će biti problem

Raste zabrinutost u Vašingtonu

Zastupnik republičke stranke iz Teksasa Roni Džekson, bivši lekar Bele kuće, rekao je da izveštaj specijalnog savetnika Roberta Hura „potvrđuje“ ono što on i mnogi znaju godinama: predsednik Bajden ima „ozbiljne probleme“.

Hur, koji je imao zadatak da istraži Bajdenovo pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima, opisao je predsednika u ovonedeljnom izveštaju kao „simpatičnog, dobronamernog, starijeg čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa lošim pamćenjem“.

- To potvrđuje ono što većina nas zna - rekao je Džekson za Foks njuz.

- Od kada je bio kandidat Džo Bajden govorio sam da ovaj čovek nije kognitivno sposoban da bude naš predsednik, naš vrhovni komandant i naš šef države. To sam govorio iznova i iznova.

- Gledao sam tog čoveka svaki dan, znate, i oko njega osam godina dok je bio potpredsednik. Postoji drastična, drastična razlika između tada i sada - rekao je on.

- Vratite se nazad i pogledajte video-snimke kada je bio prvi potpredsednik i uporedite ih sa sadašnjim. To čak i nije ista osoba - dodao je Džekson.

- On ima neke ozbiljne probleme. To govorim već duže vreme. Sada to kaže izveštaj — izveštaj specijalnog tužioca je izašao i rekao je upravo to. To je bio specijalni advokat kojeg je imenovao Bajden DOJ, a oni su govoreći isto ono što ja i mnogi Amerikanci već duže vreme govorimo“.

Uprkos ogromnoj zabrinutosti zbog njegovog mentalnog zdravlja , Bajden je u četvrtak uveče rekao Amerikancima iz Bele kuće da je njegovo pamćenje „dobro“ i branio svoju kampanju za reizbor, rekavši da je on „najkvalifikovanija osoba u ovoj zemlji da bude predsednik“.

Bajdenovo obraćanje naciji suledilo je samo nekoliko sati nakon što je Hur objavio svoj izvještaj, u kojem nije preporučena krivična prijava protiv predsednika zbog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima. Ti zapisi su uključivali poverljive dokumente o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu, između ostalog dokumenta vezana za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku za koje je Hur rekao da uključuju „osetljive obaveštajne izvore i metode“.

- On je kognitivno nesposoban da bude naš vrhovni komandant i to će biti problem za nas - rekao je Džekson.

Podsetimo, Bela kuća je prethodno komentarisala navode da Bajden pati od gubitka pamćenja kao "netačne, neopravdane i neprimerene". Potpredsednica Kamala Haris rekla je da su takve priče "više nego pogrešne i jasno politički motivisane".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.