NEOČEKIVANI POTEZ VAŠINGTONA: Amerika produžava Huaveju licencu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOČEKIVANI POTEZ VAŠINGTONA: Amerika produžava Huaveju licencu?

Više od 100 entiteta obuhvaćeno ograničenjima

Američki ministar trgovine Vilbur Ros izjavio je danas da će američka vlada produžiti Huaveju privremenu licencu za još 90 dana što će kineskoj kompaniji omogućiti kupovinu delova od američkih proizvođača kako bi mogla da servisira postojeće kupce.

Takozvani grejs period za Huavej se produžava uprkos tome što je gotovo čak 50 njegovih filijala dodato na "ekonomsku crnu listu" SAD.

- Privremena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opšta licenca za Huavej, koja ističe danas, biće produžena za 90 dana - rekao je Ros.

Takođe je naveo da je 46 filijala Huaveja pridodato na takozvanu crnu listu entiteta što znači da je trenutno više od 100 entiteta Huaveja obuhvaćeno ograničenjima.

Cilj najnovijeg produženja je, kako je naveo Ros, da se pomogne američkim klijentima, od kojih mnogi upravljaju mrežama u ruralnim delovima SAD.

- Dajemo im malo više vremena da se osamostale - rekao je Ros.

Od 70 milijardi dolara koliko je Huavej potrošio na kupovinu komponenti u 2018. godini oko 11 milijardi dolara otišlo je u ruke američkih kompanija, među kojima su i Kalkom, Intel i Majkron, navodi Rojters.

Ros je, takođe, ublažio zabrinutost od moguće predstojeće recesije, ocenjujući da prošlonedeljna inverzija krivulje prinosa na američke obveznice i nije toliko pouzdan pokazatelj recesije kao što većina ljudi misli.

Rekao je i da Trampova administracija nije zadovoljna načinom na koji monetarna politika američke Uprave federalnih rezervi pomaže američkom dolaru da ostane jak.

Pogledajte rezultate

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.