NAPREDAK U TRGOVINSKIM ODNOSIMA SAD I KINE: Slede novi pregovori u Vašingtonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPREDAK U TRGOVINSKIM ODNOSIMA SAD I KINE: Slede novi pregovori u Vašingtonu

Predstavnici Kine i SAD su se složili da naredne nedelje nastave trgovinske pregovore u Vašingtonu, pošto su pregovori u Pekingu doneli "napredak", ali nedovoljan da se postigne konačan sporazum, javlja honkonški list "Saut čajna morning post", pozivajući se na neimenovani izvor.    

Kineski predsednik Si Ðinping prethodno se sastao sa američkim trgovinskim predstavnikom Robertom Lajtizerom i ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << finansija Stivenom Menučinom, nakon pregovora na visokom nivou s ciljem sklapanja trgovinskog sporazuma pre isteka roka 2. marta.

Po okončanju drugog dana pregovora, Menučin je izjavio da su pregovarači dve strane imali "produktivne sastanke", ali nije izneo detalje, prenosi agencija Rojters.

Aktuelni trgovinski spor između dve najveće svetske ekonomije pogodio je obe zemlje, ali je uzdrmao i finansijska tržišta i pomračio perspektive rasta globalne ekonomije.

Drugog marta ističe rok za postizanje trgovinskog dogovora. Tada bi Trampova administracija mogla da poveća tarife na uvoz kineske robe u vrednosti od 200 milijardi dolara, sa 10 na 25 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.