NA POMOLU DOGOVOR NUKLEARNIH SILA? Vašington spreman da razgovara o kontroli naoružanja sa Moskvom i Pekingom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 19:02

NA POMOLU DOGOVOR NUKLEARNIH SILA? Vašington spreman da razgovara o kontroli naoružanja sa Moskvom i Pekingom!

Reč je o nuklearnom naoružnju, ali i ratu u svemiru
Na sednici Saveta Bezbednosti OUN na temu "Nuklearno razoružanje i neproliferacija nuklearnog oružja", 18. marta 2024, stalna predstavnica SAD najavila je spremnost Vašingtona za pregovore sa Moskvom i Pekingom o kontroli naoružanja bez preduslova. Naime, Rusija je 21. februara 2023. suspendovala svojeučešće u novom Ugovoru o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).
Odluka je navodno bila doneta zbog tekuće neprijateljske politike Sjedinjenih Država i Zapada uopšte prema Moskvi. Prema tadašnjoj izjavi, Rusija je bila spremna da se vrati na START ugovor ako se...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.