Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 21:34

Moldavski biznismen bi da kupi Milan! Pregovori otvoreni, letos hteo Vizardse i MLS klub iz Vašingtona

Plus poznatu platformu Tik-Tok... Da li Milan dobija petog vlasnika od leta 2016. godine?

Milan bi najkasnije do leta mogao da dobije novog vlasnika, petog od leta 2016. godine, objavili su svi relevantni mediji na Čizmi!

Kako je objavljeno, investicioni fond pod imenom World Web Technologies iza kojeg stoji moldavski biznismen Aleksandar Jucov pokazao je ozbiljno interesovanje da otkupi klub od američkog fonda Eliot i pregovori su već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u toku. Isti investicioni fond interesovao se za kupovinu Milana i prošlog leta, ali tada se od multimilionske kupovine odustalo zbog nestabilne situacije u svetu u jeku pandemije virusa korona.

Nedelja, 15.00: (3,05) Verona (3,25) Milan (2,40)

Italijanski advokat Feliće Rajmondi zajedno sa svojim partnerima Đanlukom Frateom i Maurom Galjardijem objavio je zvanično saopštenje da su dobili dozvolu da vode pregovore u Jucovo ime.

“WLT je fond s veoma značajnim ekonomskim kapacitetom koji se bavi investiranjem u izvore obnovljive energije, infrastrukturu, tehnologiju i sport. Više detalja biće objavljeno vremenom, u slučaju da gospodin Jucov postigne dogovor s fondom Eliot oko kupoprodaje Milana”, stoji u saopštenju.

A, ko je zapravo Aleksandar Jucov? Na internetu nema previše informacija o njemu, ali se njegovo ime i prezime dovodi u kontekst “vodećeg biznismena iz Moldavije”, ujedno je i osnivač pomenutog fonda. Njega je ka Milanu dovela navodna velika želja za ulaganjem u sport, gde je Milan video kao idealan klub za dalji rast i razvoj. Sedište njegove firme je u Velikoj Britaniji. Takođe je svoju poslovnu karijeru posvetio nauci i tehnologiji, ali to je sve što može da se nađe o njemu.

Ako bi zaista postao novi većinski vlasnik Rosonera, Aleksandar Jucov bio bi peti različiti čovek na toj funkciji od avgusta 2016. godine. Tačnije od odlaska legendarnog tandema Silvio Berluskoni - Adrijano Galijani posle čega je klub doživeo pravi sunovrat pod rukovodstvom kineskog investicionog fonda Finivest na čelu sa sumnjivim biznismenom Lijem Jonghongom. Da bi kupio Milan Jonghong je pozajmio novac od američkog fonda Eliot, a pošto nije mogao da vrati dug od 415.000.000 evra, isti je automatski preuzeo 99,93 odsto vlasništva kluba jula 2018. godine.

Klub se od tada konsolidovao i ušao u malo mirnije vode, ali zbog lošeg vođenja od strane Kineza finansijski Milan i dalje finansijski stoji jako loše. Zbog toga je poznati milijarder Pol Singer morao da uloži 50.000.000 evra ličnog kapitala kako bi se situacija u kasi popravila i dovela u red.

Otprilike u to vreme Aleksandar Jucov je prvi put objavio na svom zvaničnom sajtu saopštenje da je zainteresovan za Milan, ali tek se sada ušlo u zvanične pregovore.

Interesantno, moldavski biznismen je prošle godine takođe obavestio javnost da želi da kupi NBA klub Vašington Vizards, plus MLS tim iz istog grada Di Si Junajted. Na sve to Jucovo ime se dovodilo i u vezu sa kupovinom poznate društvene platforme Tik-Tok, čija se vrednost meri u milijardama dolara.

Ali, nijedan posao od tada se nije realizovao. Niko još ne zna koliko bi mogao novca da izdvoji za Milan. Silvio Berluskoni je Kinezima prodao Rosonere za 740.000.000 evra pre pet godina, pa se očekuje da bi cena mogla da bude otprilike u tom rangu…

Kinezi, Amerikanci, sada možda i Moldavci... Milan baš prolazi kroz čudne i teške godine...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.